Hvordan fjerner man tusch fra bord?

Med 2 piger under 6 år bliver der stadig ramt ved siden af papiret når der tegnes og farvelægges. Det går desværre nogle gange ud over bordet og så står man der som forældre og tænker “åh nej, hvordan skal jeg nu få den tusch af bordet?”.

Svaret er heldigvis relativt simpelt og det involverer helt almindeligt håndsprit. Det bedste du kan gøre er dog at lægge voksdug på fra starten af og dermed helt undgå at der bliver tegnet på bordet, men som forældre ved jeg selv godt at man ikke altid lige orker at finde den voksdug frem når nu ungerne vil tegne og man står og laver mad.

Flere ting fjerner tusch fra bordet

Der er i virkeligheden flere ting der kan fjerne tusch og andet farve fra bordet, for det handler også om hvilken type farve der er brugt. Du kan eksempelvis bruge:

  • Vand og sæbe til vandbaseret farver
  • Rensebenzin til farveblyander, blyanter og farvekridt
  • Sprit til andre tuscher

Der findes mange råd derude i hjemmene som går fra generation til generation og siger man kan bruge alverdens ting til at fjerne tusch med, men du skal også passe på at du ikke bruger så skrappe midler at det går ud over overfladen på bordet.

Mit eget go-to redskab når jeg skal fjerne tusch fra bordet efter farvelægning er gået lidt vildt for mine børn – er sprit, helt almindeligt håndsprit. Det er uanset hvilken type farve der er tale om, for jeg synes det er super effektivt.

Sådan fjerner du tusch/kuglepen/permanent fra bord

Før du går i gang skal du fatte en klud og noget håndsprit, du kan også bruge en skuresvamp el. køkkenrulle.

  1. Start med at putte noget håndsprit på bordet og fordel det ud på farvepletterne og stregerne.
  2. Lad det virke lidt alt efter hvor kraftig en farveblyant/tusch der er brugt.
  3. Tør og dup lidt med kluden og du vil tydeligt se at farven slipper bordpladen. Pas på med at gnide for meget, da det ofte vil sprede farven.
  4. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at gentage processen et par gange, hvis der er tale om sprittusch el. permanent tusch.

Hvis det ikke virker, så er der sjældent noget der gør. I tilfælde hvor der er tale om træborde med mere sarte overflader der kan det være nødvendigt at slibe pletter fra tusch og kuglepen væk.

Skriv en kommentar