Hvordan starter man en blog?

Velkommen til min blog og mit første blogindlæg. Da jeg selv sad og funderede over hvordan jeg konkret skulle starte bloggen, altså lave mit første blogindlæg, tænkte jeg “hvorfor ikke skrive om hvordan man starter en blog?”.

Her vil jeg besvare det spørgsmål, som du måske selv sidder med og det er hvordan man starter sin egen blog og ikke mindst hvorfor.

Det bliver en meget generel guide med tanker du bør gøre dig inden du starter din egen blog. Men jeg har også lavet mere konkrete guides til hvordan du laver en blog, får din blog på Google og bliver en succesful blogger.

Inden jeg startede denne blog har jeg selvfølgelig gjort mig en masse overvejelser om det var det rigtige at gøre, faktisk er jeg før gået igang med at opstarte min egen personlige blog, men det er først nu at jeg tager skridtet og får det gjort ordentligt og det er også netop de ting denne artikel kommer til at handle om, men jeg har også lavet en række praktiske ressourcer om det at starte en blog du kan se nederst i artiklen.

Hvad kræver det at starte en blog?

Det er nemlig ikke “bare” at starte en blog, det kræver rent faktisk at man ligger noget arbejde i det, hvis man vil have succes med sin blog.

Det er også derfor jeg har gjort mig en del overvejelser og mener at netop nu er det rigtig tidspunkt i mit liv at starte min egen blog. Det det kræver at starte sin egen blog er nemlig:

  • Viden – Ekspertise om et emne som alle andre ikke har.
  • Tid – Dedikation
  • Formål -Passion Viden

Jeg har nu arbejdet med online markedsføring og haft min egen virksomhed i 8 år – hold da op den tid går hurtigt. For godt 2 år siden gik jeg fuldtid som selvstændig og har ikke fortrudt det 1 sekund. I løbet af de 8 år føler jeg nu jeg har tilegnet mig tilpas meget viden og erfaring i min branche (online markedsføring) og at jeg vil bidrage med noget alle i samme branche kan få glæde af.

Dedikation Tid

Vil du starte en blog, så skal du også ligge den tid det tager. Den tid har jeg ikke hidtil haft, hvorfor mine 3 tidligere forsøg på at få lassekh.dk igang er fejlet. Nu er jeg kommet i den situation at jeg er selvstændig, alene (tidligere har jeg haft en partner), jeg har en stabil indkomst og er midt i et skift fra min nuværende forretning til en ny forretning der kommer til at tage fart i 2020.

Mission Formål

Det sidste er formålet med din blog. Det er vigtigt at have dette på plads inden du går igang, sådan at du holder en rød tråd på din blog og ikke begynder at skyde med spredehagl. Formålet ligger sig selvfølgelig tæt op af den viden du har eller vil få, men det handler om mere end emnet. Det handler om hvad du gerne selv vil opnå med bloggen og hvad andre vil få ud af bloggen. For mig er det nu blevet klart hvad formålet skal være:

Få succes med din blog

Har du styr på ovenstående, så er du allerede rigtig langt med din blog, for det er de vigtigste krydderier der skal til for at få succes med din blog. Men det må siges at successen højst sandsynligt afhænger af antallet af læsere og lige med en blog vil man gerne have læsere der vender tilbage.

Jeg har derfor – udover at starte min blog med dette indlæg – valgt at starte med at lave en meget relevant case hvor jeg deler alle resultater. Forhåbentligt giver casen en masse findings over længere tid. Nogle af de ting jeg på forhånd glæder mig til at finde ud af er:

Hurtig ranking i Google, Udløbet domæne vs. nyt domæne,

Få flere læsere til din blog

Lav din egen blog ressourcer

  • Valg af blogplatform
  • Lav en WordPress blog
  • Få flere besøgende på din blog

En kommentar til “Hvordan starter man en blog?”

Skriv en kommentar