Sådan får du en “grøn” hjemmeside?

Jeg har efterhånden lavet rigtig mange hjemmesider, men er først i de seneste par blevet nysgerrig på en hjemmesides indvirkning på miljøet, og hvad en “grøn” hjemmeside er, og hvornår den i det hele taget er “grøn”.

En af de ting jeg fandt ud af er, at mens vi går og køber bambus tandbørster, hæklede karklude og plastfrie skuresvampe med den hensigt at leve mere bæredygtigt, så tænker vi absolut ikke over vores internetforbrug selvom internettet, hvis det var et land, ville være det 7. mest forurenende land og den trend er kun opadgående.

Hvis internettet var et land ville det være det 7. mest forurenede i verden.

Forstå mig ret, jeg siger ikke at der er noget galt med at købe de miljøvenlige hverdagsprodukter, jeg gør det selv, men hvis vi virkelig gerne vil adoptere den bæredygtige livstil, så er vi nødt til også at tænke over vores internetvaner.

Et godt sted at starte, er ved få flere “grønne” hjemmesider.

Hvad er en “grøn” hjemmeside

Der er rigtig mange ting man kan gøre for at få en grøn hjemmeside, og i det hele taget mange aspekter man kan drage ind i det at vurdere en hjemmesides grønhed.

For at gøre det let og overskueligt at komme igang, har jeg valgt at fokusere på 3 nedslagspunkter der gør din hjemmeside, om ikke helt grøn, så meget grønnere.

  1. Valg af hosting
  2. Indhold på din hjemmeside
  3. Co2 offsetting

Disse tre ting kan ud alle komme i mål med på en enkelt dag, hvis du vil. Det er altså nemt at få en grøn hjemmeside.

Miljøvenlig webhosting

Det vigtigste du efter min mening kan gøre er at vælge en miljøvenlig hosting udbyder. Her vil jeg helt subjektivt anbefale Green Hosting, mit eget hostingfirma, hvor vi gør en ekstra indsats for at tilbyde bæredygtig webhosting.

Der findes også andre alternative hostingfirmaer du kan vælge, som har miljøvenlig webhosting, du kan f.eks. vælge danske Duelhost der køre på servere drevet af vedvarende energi el. amerikanske Green Geeks der klimakompensere deres hosting med 300% vedvarende energi.

Hvad er bæredygtig hosting?

Når man skal vurdere hvad væredygtig hosting er, så skal det først og fremmest være bæredygtigt for din egen forretning, så god service, sikre og hurtige servere og en pris der matcher dit budget er essentielt. Dernæst så handler det om de værdier og tiltag hostingfirmaet har.

Her er det værd at hole øje med følgende:

  • Shared hosting
  • Vedvarende energi
  • Hvad gør firmaet ellers?
  • Hardware

Shared hosting

Shared hosting betyder at man får plads på en server til sin hjemmeside, men der hostes også mange andre hjemmesider på denne server. Grunden til at shared hosting er et bæredygtigt, er at man udnytter en servers fulde kapacitet og din hjemmeside optager ikke plads den ikke bruger. Langt de fleste hjemmesider kan køre perfekt på shared hosting.

Vedvarende energi

En hjemmeside hostes på en server der står i et datacenter. Se om det datacenter din host bruger er drevet af vedvarende energi og ellers tag kontakt til din hosting udbyder og hør ad. Alternativt kan et hostingfirma også kompensere for den energi de bruger ved at investere i vedvarende energi, ligsom Green Geeks gør.

Andre tiltag fra hostingfirmaet

Miljøvenlig hosting handler meget om energiforbruget og overskudsvarme, men bæredygtig hosting handler ligeså meget om økonomi og det sociale. Støtter dit hostingfirma NGO’er og har de en sammensætning af pakker der gør at du kan drive en bæredygtig forretning? Læg mærke til hvad dit hostingfirma ellers tilbyder.

Bæredygtig hjemmeside

Miljøvenlig og bæredygtig hosting er blot et skridt at tage i vejen på en bæredygtig hjemmeside. Det næste handler om hvordan du bygger din hjemmeside, hvad du uploader af filer og hvor brugervenlig den er.

Co2 neutral hjemmeside

Uanset om du har valgt bæredygtig hosting og et bæredygtigt design el. ej, så kan du til hver en tid få en CO2 neutral hjemmeside. I dag er det nemlig rigtig nemt at kompensere for den CO2 man er med til at udlede. Det kan du f.eks. gøre ved at investere i at plante træer el. investere i bæredygtige projekter via en tjeneste som Climate Hero.

Skriv en kommentar