Nichemarked – Hvad betyder niche?

I løbet af det seneste års tid er jeg begyndt at arbejde en del indenfor niche affiliate marketing. Det er uden betydning hvilket niche marked jeg vælger at arbejde i, det jeg vælger ud fra er hvor godt et niche marked er. Her kan du læse mere om en markedsniche generelt og indenfor affiliate marketing.

Indhold:

  1. Hvad er et niche marked?
  2. Niche affiliate marketing
  3. Case: Succes med affiliate marketing niche

Men inden jeg snakker om nicher i affiliate marketing, så vil jeg gerne forklare lidt om niche markeder og hvorfor det kan være godt at se på i forbindelse med alle typer forretninger.

Hvad er en markedsniche?

Et niche marked er et segment i et marked der tydeligt udskiller dig fra resten af markedet. Et niche marked kan være stort eller meget småt, definitionen af hvem der er nichemarkedet, er sådan set op til den organisation/person der definerer det.

Ofte opstår en niche i et marked af at nogen ser et behov der mangler at blive opfyldt, hvorfor de forsøger at løse det behov ved hjælp af et produkt.

“niche” definition

Ifølge den danske ordbog kan “niche” betyder 3 forskellige ting. 1. det kan være en fordybning i en væg e.g. en bruseniche. 2. det kan være betegnelsen for mængden af dy krav dyr og planter stiller for at kunne overleve – bliver brugt indenfor biologiens verden. 3. et område indenfor erhverv el. kunst, som ikke har andres opmærksomhed.

Det er nummer 3 betydning jeg skriver om her og den danske ordbog definere det således:

“Snævert område inden for et erhverv eller en kunstretning, ofte attraktivt fordi det umiddelbart ikke har andres bevågenhed.”

https://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=niche

Et niche marked hænger tæt sammen med ordene niche branche og en nichevirksomhed men der er dog betydelig forskel.

Niche branche – Hvad er en nichebranche?

Når der er tale om en niche branche, så må det defineres som en mindre branche i en større branche. Det vil derfor være et niche område der har andres bevågenhed, men i sådan et omfang at der kun er få der har taget position som leverandører til den specifikke niche i branchen.

Eksempler på niche brancher:

  • “Grøn” vinduespudsning – Jeg stødte på et tidspunkt på en fyr der havde startet en virksomhed hvor han cyklede rundt og vaskede vinduer med miljøvenlige rengøringsmidler.

Nichevirksomhed – Hvad er en nichevirksomhed?

En nichevirksomhed er en virksomhed der har valgt at fokuserer på en specifik niche i et marked og kun opererer indenfor den niche. Virksomheden kerneforretning vil altså ofte bestå af et enkelt produkt eller service eller en kategori af produkter.

Eksempler på niche virksomheder:

  • Boho Beach Shop – Online webshop der kune sælger hamam håndklæder og strandtæpper og -tasker.
  • Green Hosting (mit eget hostingfirma) – Tilbyder hosting men med fokus på at hosting skal passe ind i en mere bæredygtig fremtid.

Nicher i affiliate marketing

Når jeg snakker nicher indenfor affiliate marketing så er det typisk affiliate hjemmesider jeg laver på EMD’er, der står for Exact Match Domains. Jeg er begyndt at fokusere mine affiliate hjemmesider mere mod bæredygtige produkter, hvilket mine seneste EMD-projekter og så bære præg af:

Jeg har også mange andre EMD hjemmesider.

Hvad er en god niche?

En god niche indenfor affiliate marketing skal efter min mening opfylde disse to kriterier:

  1. Det skal være muligt at tjene mindst 500 kr. om måneden på den.
  2. Der skal være lav-mellem konkurrence i SERP.

Jeg vælger altid indeleden ud fra de to kriterier. Det har gjort at jeg har fundet frem til nogle gode nicher, men det betyder også at jeg ikke finder gode nicher uanset hvor jeg se eller hvilke affiliate programmer der dukker op.

Du kan evt. tage et kig på hvad jeg anser som nogle af de bedste affiliate programmer i Danmark. Det kan være at det kan inspirere dig til en god niche.

aefaera
Sending
User Review
5 (1 vote)

Skriv en kommentar